caenfrdeitptrues

Qui som?

qui-som

Escola Bressol Municipal Guirigall

Adreça: Avd Església 6, Santa Cristina d’Aro
Tel: 972 804550
Mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Directora: Anna Ibars
Regidora d’ensenyament: Sònia Rodríguez

L’Escola Bressol Municipal Guirigall, és un centre d’educació infantil de primer cicle i acull nens i nenes de 4 mesos a 3 anys. És de titularitat municipal i té el suport del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

La funció de l'Escola Bressol és oferir als infants un conjunt d'experiències educatives que promoguin el seu desenvolupament i aprenentatge.

És un servei per a les famílies i un recolzament a les persones progenitores en l'educació del seus fills.

Els espais estan pensats per generar un ambient acollidor, ric en estímuls de tota mena, i així afavorir tot un conjunt d'experiències i relacions amb altres companys. 

A partir de la ràtio vigent, que ve marcada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, l’escola està organitzada de la següent manera:

  • 1 estança de 4 mesos a 1 any (8 infants)
  • 2 estances  d’1 a 2 anys (13 infants)
  • 2 estances de 2 a 3 anys (20 infants)

A les estances de Infantil-1 i Infantil-2, hi ha 1 educadora que és  la tutora,  i cada 2 aules 1 educadora de reforç. A l’aula de infantil-0 hi ha 2 educadores. Aquesta distribució permet que en moments puntuals es pugui dur a terme un treball en petit grup i per tant, una atenció més individualitzada.

L'afectivitat és la base de la relació educadora-infant. Promovem que els nens siguin capaços d'expressar-se, d'estimar i ser feliços.

Repectem les característiques personals, els ritmes individuals i afavorim l'autonomia personal

Considerem  el joc com a mitjà d’aprenentatge per l’infant, i partint dels interessos dels nens i nenes, afavorim l’aprenentatge significatiu,   relacionant els aprenentatges amb la vida real dels infants. 

Portem a terme un sistema d'adaptació gradual, tenint en compte les necessitats de cada infant i cada família.

El català és la llengua vehicular de l'Escola, però en cap cas serà un impediment per comunicar-nos amb la família.